torsdag 19 mars 2009

Sossepropaganda

Lärde mig något nytt häromdagen. För många invandrare är det tydligen så att socialbidrag är lika med socialdemokrati. Att det är socialdemokraterna som delar ut socialbidrag, är en myt som tyckts vandra omkring i svenskar med afrikanska rötter.
- Ni måste nog tänka på att ändra namnet på socialbidrag, sa min vän som ursrpungligen kommer från centralafrika. Många av oss invandrare tror att socialbidrag är kopplat till socialdemokraterna. Du som tillhör Alliansen måste arbeta aktivt för att ändra på detta.

Tänka sig att sossarna så till den grad lyckats dupera stora delar av våra invandrare. Men går man på SFI hos ABF och också vi kristdemokrater inte tar oss an den här viktiga gruppen i samhället, ja då fortsätter myter att leva.

Jag lovade min vän att jobba stenhårt på att vi kristdemokrater får med oss den afrikanska gruppen. För dem är familjen, den lilla gemenskapen, solidariteten, friheten, entreprenörsskap viktiga begrepp. Klockren kristdemokrati med socialbidrag till dem som behöver det mest. Men helst en arbetare mer och en bidragstagare mindre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar