måndag 23 mars 2009

Att återta tappad mantel

Kan inte låta bli att tipsa om en fantastisk krönika av Johan Hakelius som han skrev i samband med en historisk händelse; Alf Svenssons sista tal i riksdagen som partiledare och Fredrik Reinfeldts första som partiledare.

Hur återtar vi förlorad mark? Hur får vi tag på den mantel Hakelius skriver om? Eller kan vi väva ihop en ny mantel som blir ännu mer kraftfull?

Nu pågår ett mycket värdefullt arbete med att utveckla partiets politik. Delta i det arbetet där du står. Kontakterna bakåt i tiden är viktig men inte så att vi blir historiens fångar. I fäders spår för framtids segrar är Vasaloppets devis. Kanske kan det vara vår också? Det första Vasaloppet vanns på tiden 7 timmar, 32 min och 49 sek. Daniel Tynell vann i år på 4 tim, 10 min, 55 sek. Samma spår men med teknikutveckling och annan support och träning går det så mycket fortare idag. Så även i politiken.

I fredags var jag med och käkade tårta på Munkbron. Tidningen Kristdemokraten och Samhällsgemenskaps förlag firade att partiet, ett stenkast från Munkbron, i Stadsmissionens lokaler vid Stortorget, bildades 1964. 45 år sedan! Och tidningen Kristdemokraten firade 30 -årsdagen av tidningens tillkomst. Det borde ju varit ett jätteparty, men vi firade så gott vi kunde! I fäders spår för framtids segrar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar