lördag 21 mars 2009

Bra drag på nya KD-are

Har just avslutat en heldag tillsammans med nya och nygamla KD-are på utbildning i KD organisation och politik. Utbildningen för Stockholms län och Stockholms stad - den region vi måste göra tydliga framsteg i valet 2010 - samlade 30 personer. En kvinna var ny i partiet och hade fått med sig tre vänner som också blivit medlemmar. Vilken värvare!

Alltid kul att lyssna till presentationen av de nya. Analys:
1. Vi får många nya med rötter i andra länder. Av de 30-tal deltagarna var följande ursprungsländer representerad: Egypten, Ryssland, Finland, Iran, Israel.
2. Vi får nya från moderat-håll. Ett par av dagens deltagare triggades av "kamrat 4 procent". KD måste bara vara kvar i riksdagen.
3. Självbilden hos oss är lite stukad och ibland tror vi kanske att bilden av oss är mer negativ än den är. Bilden av oss som varma, omtänksamma och kunniga finns.
4. Får vi igång en rörelse så finns det kraft som kan bära riktigt långt.

Nina Dahlin och Bertil Fredriksson, ombudsmän i stad och län, stod för en kompetent ledning av dagen. Gästföreläsarna Marcus Jonsson och Ewa Samuelsson var suveräna inspiratörer. En av de nya under kvällen hade blivit medlem för att Ewa svarade personligt och snabbt på ett brev. Väljarvård kallas kanske det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar