fredag 17 april 2009

Att ta fighten med Sverigedemokraterna

KD-kollegan Joachim Wohlfeil i Upplands Väsby har ett förflutet som generalsekreterare för Ungdom mot rasism och jobbar nu med mänskliga rättigheter runt om i världen för organisationen Diakonia. Häromveckan hittade han en blogg av Sverigedemokraternas Kent Ekeroth,internationelle talesperson och kandidat till EU-parlamentet i sommar, där Ekeroth tar sin utgångspunkt i ett förslag från KDs familjepolitikgrupp och menar att det bara är till "svenska" familjer man ska rikta ett extra bidrag om de skaffar barn.

Tillsammans med Joachim skrev vi i arbetsgruppen för Mångfald i Stockholms stad och län en debattartikel som publicerats i en rad tidningar. I Länstidningen i Södertälje har artikeln skapat en stark reaktion. Mer än 70 kommentarer har skrivits. De flesta mycket kritiska mot oss men också en och annan som är positiva: Bra KD! Det var lite oväntat att just KD tar strid! Ni är inte så tama som jag trott. Kör hårt! Hoppas att KD här i stan visar lite mod också.

En variant på denna debattartikel publicerades även i Kristdemokraten den här veckan. I veckans nummer finns flera intressanta inlägg på temat Sverigedemokraterna. Birgitta Södertun i Helsingborg uppmanar KDU till offensiv. Och jag läser i veckans Kristdemokraten att Region Skåne med Kristdemokraten Rolf Tufvesson i spetsen har tagit ett initiativ kring integrationsfrågorna, eller inkluderingsfrågorna som jag hellre säger. Alf Svensson är en viktig kugge i det arbetet som säkert kommer att hjälpa oss andra att vara offensiva i debatten kring frågor som Sverigedemokraterna försöker exploatera för sina syften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar