lördag 2 maj 2009

En mäktig uppvisning av kristna

Idag har jag cyklat runt lite i Stockholm. Det var märkligt mycket Jesus på stan.

I det fantastiska vädret fick jag lyssna till en katolsk kör vid Mynttorget som konkurrerade med en protestaktion mot tamiler i inbördeskriget på Sri Lanka. På Stortorget var det Göran Skytte som talade om Jesus. Han avlöstes av en liten grupp finska romer som vittnade och sjöng. Det var verkligen en salig blandning. I Vasaparken, Humlegården, Östermalmstorg, Norrmalmstorg, Medborgarplatsen vimlade det av kristna av olika sorter som sjöng, bad och förkunnade.

Alla tågade de sedan till Kungsträdgården där en mäktig uppvisning (kanske 15 000 personer) av kristen enhet kring det centrala i tron, gav en stark upplevelse av en folkrörelse som inte hukar för diverse påhopp.

På plats noterade jag fyra EU-kandidater för Kristdemokraterna, varav Sofia Modigh var den mest modiga, men en egen valkampanjfolder i ståndet där nykterhetsorganisationen Vita höll till. Starkt gjort. Hon är en strålande kampanjare!

På scenen fick Folkpartiet Liberalernas EU-kandidat, Roland Utbult, möjlighet att visa upp sig. Tyvärr har den gode Roland Utbult en stark antifrikyrklig del i Folkpartiet. En person sa till mig att man i partiet i princip rensat ut de frisinnade. Men Utbult är ändå ett exempel på att frisinnet kanske är på väg tillbaka inom Folkpartiet. Det har man till och med skrivit om i husorganet tidningen Nu.

Men som sagt, den här dagen gick inte i politikens tecken, utan i den kristna trons tecken. Grattis till arrangörerna som lyckats så väl med en gigantisk manifestation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar