fredag 27 februari 2009

Talangjakt på CafeAstrid

Igår gick jag ner till Café Astrid i Upplands Väsbys centrum för att se på talangjakten. En fantastisk show och fest och glädje där alla de personer som bor i särskilda boenden i kommunen fick ställa upp och mima till musik eller sjunga och spela själva.
Att se Tommy inta scenen som programledare som trots sitt funktionshinder gjorde en helt otrolig framställning och höll ihop det hela. Att se den blyga tjejen som gjorde sitt för att följa med i den svängiga poplåten men hitta fullkomligt rätt i avslutningen och sträcka sina händer mot skyn som de stora idolerna. Eller en annan som gjorde stor show av en dansbandslåt. Eller trummisen som drog igång värsta blueslåten.
Vinnare blev ett gäng som jobbar med parkskötsel till vardags. De var utklädda till ett hårdrockband och hade en massa effekter med ljus och altare.

På kvällen blev det middag och dans till musik av Häggarna, ett av de mest otroliga banden. Jag har gjort en TV intervju i lokalTV i Sollentuna med ledaren för bandet. Han har lockat fram de mest underbara skatter ur människor som är funktionshindrade. All heder till honom, till alla inom omsorgen i Upplands Väsby som ordnade denna fest och alla fantastiska artister!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar