måndag 16 februari 2009

EU kickoff

På självaste Alla hjärtans dag hade vi en EU-kickoff i Sollentuna. Från fem av Stockholms läns kommuner var vi samlade för att lyssna på Ella Bohlin, Kristdemokraternas toppkandidat, från grannkommunen Vallentuna. Dessutom 2:a namnet på listan, Sofia Modigh, som varit ordförande för IOGT-avdelningen i Sollentuna.

Två härliga tjejer som gav oss energi inför valkampanjen. Ella pratar mycket om miljön. Där kommer hon att fortsätta Anders Wijkmans arbete som skapat stor respekt för vårt partis grundläggande värdering; att vi är förvaltare av jorden. I den frågan har vi hög trovärdighet.

Sofia brinner för nyketerhetsfrågorna. I övriga Europa tenderar man att se på alkoholen som vilken vara som helst. Vi Kristdemokrater från Sverige vill också lägga ett folkhälsoperspektiv på alkoholen. De enorma lidanden som i första hand barnen drabbas av i miljöer där det blir för mycket alkohol är en varningsklocka. 80 procent av alla våldsbrott har alkoholen som en förutsättning.

Men KD är inget förbudsparti men vill skapa ett tryggt samhälle i den nära miljön som en förutsättning för att vi ska få ett tryggt samhälle i den stora miljön.

Nu kör vi hårt. Med två topptjejer i topp och en rad andra kandidager, bland annat den mer än rutinerade Alf Svensson borde Kristdemokraterna göra ett bra val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar